یادداشتها.
1 – جز در مواردی که مقررات مخالفی باشد، شمارههای این فصل فقط شامل محصولات زیر است:
الف – ترکیبات آلی با ساخت شیمیایی مشخص که جداگانه عرضه شود، خواه این ترکیبات دارای ناخالصی باشد یا نباشد؛
ب – مخلوطهای ایزومرها از ترکیبات آلی واحد (خواه این مخلوطها ناخالصیهایی در برداشته یا نداشته باشد)، به استثنای مخلوطهای ایزومرهای هیدروکربورهای آسیکلیک (غیر از استرائوایزومرهاStereoisomeres)، اشباع شده یا نشده (فصل 27)؛
ج – محصولات شمارههای 36 29 لغایت 39 29، اترها، استالها و استرهای قند و املاح مشمول شماره 40 29 و محصولات شماره 41 29 با ساخت شیمیایی مشخص؛
ه – محصولات بندهای الف، ب، یا ج بالا که در حلالهای دیگر حل شده مشروط بر اینکه صرفا با یک روش معمولی و ضروری به منظور ایمنی یا حملونقل بستهبندی شده باشد و حلال، محصول مزبور را بیش از مصرف عام آن برای مصارف خاص مناسب نساخته باشد؛
و– محصولات بندهای الف، ب، ج، د یا ه بالا که به آنها یک ماده تثبیتکننده (Stabiliser از جمله یک ماده ضد به هم فشرده شدن (Anticaking agent)) لازم برای نگهداری یا حملونقل افزوده شده باشد؛
ز – محصولات مندرج در بندهای الف، ب، ج، د، ه یا و بالا که به منظور تسهیل تشخیص یا به جهات ایمنی به آن یک ماده ضد گرد و غبار یا ماده رنگ کننده یا یک ماده بودار افزوده شده است مشروط بر اینکه این افزودنیها محصول مزبور را بیش از مصرف عام آن برای مصارف خاص مناسب نساخته باشد؛
ح – محصولات ذیل، رقیق شده تا حد استاندارد جهت تولید رنگهای ازتدار (Azo dyes) املاح دی آزونیوم، پیوند دهندههایی که برای این املاح به کار میرود و آمینهایی که قابلیت دی ازته شدن دارند و املاح آنها.
2 – مشمول این فصل نمیشود:
الف – محصولات شماره 04 15 و همچنین کلسترول خام شماره 20 15؛
ب – الکل اتیلیک (شماره 07 22 یا 08 22)؛
ج –متان و پروپان (شماره 11 27)،
د – ترکیبات کربن مذکور در یادداشت 2 فصل 28؛
ه – محصولات مصونیت بخش شماره 03 30؛
و – اوره (شماره 02 31 یا 05 31)،
ز – مواد رنگکننده دارای منشاء، نباتی یا حیوانی (03 32)، مواد رنگ کننده آلی سنتتیک، محصولات آلی سنتتیک از انواعی که به عنوان عوامل درخشان کننده فلورسنت یا به عنوان نورتاب (شبنما Luminophores) مصرف میشود (شماره 04 32) همچنین رنگها و سایر مواد رنگکننده که به اشکال یا در بستههای خردهفروشی عرضه شوند (12 32)؛
ح – آنزیمها (شماره 07 35)؛
ط – متالدئید، هگزامتیلن تترامین و محصولات مشابه، عرضه شده به اشکال قرص، قلم یا همانند که به عنوان سوخت مصرف میگردند، و همچنین سوختهای آبگون و گازهای سوختی مایع شده در ظرفها از نوعی که برای پر کردن یا دوباره پر کردن فندکهای سیگار یا روشنکنها و فندکهای همانند به کا میرود و ظرفیت آنها از 300 سانتیمتر مکعب بیشتر نباشد (شماره 06 36)؛
ی – محصولات خاموش کننده آتش برای پر کردن دستگاههای آتشنشانی یا نارنجکها یا بمبهای آتشنشانی مشمول شماره 13 38؛ محصولات مرکبزدا، بستهبندی شده برای خردهفروشی مشمول شماره 24 38؛
ک – عناصر اپتیکی (بصری) به ویژه آنهایی که تارتراتاتیلین دیامین (Tartrate d” clhylenediamine) ساخته شده است (شماره 01 90).
3 – هر محصولی که بتواند مشمول دو یا چند شماره این فصل شود باید بر حسب ترتیب در آخرین شماره طبقهبندی شود.
4 – در شمارههای 04 29 لغایت 06 29، 08 29 لغایت 11 29 و 13 29 لغایت 20 29 هر جا که به مشتقات هالوژنه؛ سولفونه، نیتره یا نیتروزه اشاره شده است، شامل مشتقات مرکب از قبیل سولفوهالوژنه، نیتروهالوژنه، نیتروسولفونه یا مشتقات نیتروسولفوهالوژنه نیز میشود.
گروههای نیتره یا نیتروزه نباید مانند عوامل آزونه”Nitrogen-function” به مفهوم شماره 29 29 در نظر گرفته شود.
در اجرای شمارههای 11 29، 12 29، 14 29، 18 29 و 22 29، منظور از “عوامل اکسیژنه Oxygen-functios” منحصرا عوامل (دارای مشخصه گروههای آلی حاوی اکسیژن) ذکر شده در شمارههای 05 29 لغایت 20 29 میباشد.
5 – الف –استرهای حاصل از ترکیبات آلی دارای عوامل اسیدی بخشهای 1 لغایت 7 یا ترکیبات آلی همین بخشها باید در شماره ترکیبی از این ترکیبات که بر حسب ترتیب در این بخشها آخرین است طبقهبندی گردد.
ب – استرهای الکل اتیلیک با ترکیبات آلی دارای عامل اسیدی بخشهای 1 لغایت 7 باید در همان شمارهای که ترکیبات دارای عامل اسیدی مربوطه قرار دارند طبقهبندی شود.
ج – با رعایت یادداشت 1 قسمت ششم و یادداشت 2 فصل 28:
یکم – املاح غیرآلی ترکیبات آلی از قبیل ترکیبات دارای عامل اسید،عامل فنل یا دارای عامل انل (enol) یا بازهای آلی بخشهای 1 لغایت 10 یا شماره 42 29 باید در شماره مربوط به ترکیب آلی طبقهبندی گردد؛
دوم – املاح حاصل از فعل و انفعالات بین ترکیبات آلی بخشهای 1 لغایت 10 یا شماره 42 29 باید در شماره مربوط به باز یا اسیدی (از جمله ترکیبات دارای عامل فنل یا عامل انل) که این املاح از آن تشکیل گردیده و بر حسب ترتیب در این فصل، آخرین است طبقهبندی گردند؛ و
سوم – ترکیبهای کوئوردیناسیون (Coordination) به غیر از فرآوردههای قابل طبقهبندی در بخش فصل یازدهم (Subxi chapter) یا ردیف 41 29، میبایست در ردیفی که در رتبه آخر عددی فصل 29 قرار دارد، در بین آنهایی که مناسب با قطعات (Fragments) متشکله از “گسست” (Cleaving) کلیه پیوندهای فلزی، به غیر از پیوندهای کربن – فلز هستند طبقهبندی شوند.
د – الکلاتهای فلزی باید در همان شماره الکلهای مربوطه طبقهبندی شوند جز در مورد اتانول (شماره 05 29).
ه – هالوژنورهای اسیدهای کربوکسیلیک باید در همان شماره اسیدهای مربوطه طبقهبندی شوند.
6 – ترکیبهای مشمول ردیفهای 30 29 و 31 29 ترکیباتی آلی میباشند با ملکولهایی که علاوه بر اتمهای هیدروژن، اکسیژن یا نیتروژن، حاوی اتمهای از سایر غیرفلزات یا فلزات (از قبیل گوگرد، آرسنیک یا سرب) مستقیما متصل به اتمهای کربن باشند.
شمارههای 30/29 (ترکیبات آلی گوگردی) و 31/29(سایر ترکیبات آلی- غیرآلی) شامل مشتقات سولفونه یا هالوژنهای که (از جمله مشتقات مرکب) در آنها علاوه بر هیدروژن و اکسیژن و ازت فقط اتمهای گوگرد و هالوژن به اتم کربن اتصال مستقیم داشته و به آنها خواص مشتقات سولفونه یا هالوژنه (یا مشتقات مرکب) را میدهد، نمیشود.
7 – شمارههای 29 32، 33 29 و 34 29 شامل اپواکسیدها با سه اتم در حلقه، پراکسیدهای ستنها، پلیمرهای حلقوی آلدئیدها، یا تیوآلیدها، ایندریدهای اسیدهای کربوکسیلیک پلی بازیک، استرهای حلقوی پلی الکلها یا پلی فنلها با اسیدهای پلی بازیک و ایمیدهای اسیدهای پلی بازیک نمیشود.
این مقررات تنها وقتی قابل اجرا میباشند که موقعیت حلقوی هترواتمها منحصرا ناشی از عامل یا عوامل حلقوی کردن مذکور در فوق باشد.
8 – به مفهوم شماره 37 29:
الف – واژه هورمونها شامل فاکتورهای آزادکننده یا تحریککنندههای هورمونها، کندکننده یا بازدارندههای هورمونها و ضد هورمونها (آنتی هورمونها Anti-hormones) میشود؛
ب – اصطلاح «عمدتا مصرف شده به عنوان هورمونها» نه تنها شامل مشتقات هورمونها و مشابههای ساختاری هورمونهایی که عمدتا برای اثر هورمونی آنها به مصرف میرسند میشود بلکه همچنین شامل مشتقات و مشابههای ساختاری هورمونهایی که اصولا به عنوان واسطه درستنز محصولات مشمول این شماره به کار گرفته شدهاند میگردد.
یادداشتهای ردیف فرعی
1 – در داخل هر شماره این فصل، مشتقات یک ترکیب شیمیایی (یا مشتقات یک گروه از ترکیبات شیمیایی) باید در همان شماره فرعی این ترکیب (یا این گروه از ترکیبات) طبقهبندی شوند به شرط اینکه آنها به صورت مشخصتری در یکی دیگر از شمارههای فرعی ذکر نشده باشد و در سری شمارههای فرعی مربوطه شماره فرعی باقیمانده با عنوان «سایر» وجود نداشته باشد.
2- یادداشت 3 فصل 29 شامل ردیفهای فرعی این فصل نمیگردد.
مندرجات ذیل یادداشت فصل 29
1 – ورود هر نوع دارو، ویتامین، هورمون، آنتیبیوتیک و همانند، مواد مخدر، مواد سمی، ساکارین و مواد ساکاریندار و بلودومتیلن که مصرف پزشکی یا خوراکی داشته باشد، همچنین ورود گرد پیرامیدن و گرد آنتی پرین و ترکیبات آن موکول به موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز میباشد. ضمنا ردیف تعرفههای 29304000 و 29224100 و 29225090 چنانچه مصرف پزشکی یا خوراکی داشته باشد منوط به ارائه گواهی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هر گونه ترخیص جهت مصرف مرتبط با امور دام منوط به ارائه گواهی سازمان دامپزشکی میباشد.
2 – ورود و صدور انواع سموم مربوط به دفع آفات نباتی و سموم ضد انگلهای خارجی دام مورد استفاده در کشاورزی و دامپزشکی موکول به موافقت وزارت جهاد کشاورزی حسب مورد است.
3 – ورود انواع اکلیل آریل (منجمله دو دسیل بنزن) از نوع سخت (غیر خطی) و مشتقات سولفونه آنها ممنوع است.
4 – ورود هر نوع مواد قابل انفجار موکول به اجازه وزارت دفاع است.
5 – ورود و صدور مواد شیمیایی و پیش سازهای مواد مخدر و روان گردان موضوع کنوانسیون 1988 (فهرست قرمز) ضمیمه 7 کتاب مقررات صادرات و واردات از جمله انیدریدهای استیک و هیدروکلریک اسید صرفا با اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (اداره کل دارو و مواد تحت کنترل) مجاز می باشد.
6 – ورود کلرور استیل ممنوع است. مگر با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (اداره کل مواد مخدر) مجاز است.
7 – ورود سنتونین ممنوع است، مگر برای مصارف طبی یا دارویی که با اجازه وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از کسب نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجاز میگردد.
8 – ورود گلوکودلتا کلاکتول (GDC) ممنوع است مگر برای مصارف صنعتی طبی و دارویی که موکول به موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز میباشد.
9 – ورود کالاهای ردیف 293371 و 293379 برای مصارف طبی و دارویی موکول به اجازه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حسب مورد میباشد.
10 – ورود و صدور 175 قلم مواد شیمیایی (مشمول ردیف تعرفههای این فصل و هر فصل دیگری) مذکور در دستورالعمل اجرایی مواد ناریه مصوب 13/9/1386 شورای امنیت کشور موکول به اخذ مجوز از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
11 – واردکنندگان مواد مخرب لایه اوزن که در ضمیمه شماره (2) کتاب مقررات صادرات و واردات فهرست کامل آن درج گردیده است. به هنگام ثبت سفارش ملزم به تکمیل فرم آماری مخصوص دفتر حفاظت لایه اوزن میباشد.
*12 – فهرست مواد اولیه شیمیایی مشمول این فصل که ورود آنها علاوه بر رعایت مقررات عمومی صادرات و واردات، به استناد کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی موکول به کسب مجوز قبلی از وزارت امور خارجه نیز میباشد در قسمت ضمایم این کتاب درج شده و لازمالرعایه میباشد.
13 – ورود هر یک از کالاهایی که در ستون ملاحضات این فصل با ( ) مشخص شدهاند، منوط به اخذ مجوز بند (ج) ماده 122 قانون امور گمرکی است.