یادداشتها.
1 – در نمانکلاتور منظور از «مواد پلاستیکی» مواد مشمول شمارههای 01 39 لغایت 14 39 است که وقتی تحت تاثیر عوامل خارجی (عموما گرما و فشار و در صورت لزوم با دخالت یک حلال یا یک ماده پلاستی سایزر) قرار گیرند مستعد باشند یا مستعد شدهاند تا به هنگام پلیمریزاسیون یا در یک مرحله بعدی با قالبریزی، ریختهگری،اکسترودینگ، نورد یا فرآیند دیگر، به شکلی درآیند که پس از قطع تاثیر عامل خارجی به همان شکل باقی بمانند.
در نمانکلاتور اصطلاح «مواد پلاستیکی» شامل فیبر ولکانیزه شده نیز میشود. با این حال، این اصطلاح در مورد موادی که به عنوان موادنسجی قسمت یازدهم تلقی میشوند، قابل اجرا نمیباشد.
2 – مشمول این فصل نمیشود:
الف – ترکیبات روانکننده (Lubricating) مشمول ردیف 2710 یا 3403؛
ب – مومهای مشمول شمارههای 12 27 یا 04 34؛
ج – ترکیبات آلی با ساخت شیمیایی مشخص که جداگانه عرضه شوند (فصل 29)؛
د – هپارین و املاح آن (شماره 01 30)؛
ه – محلولها (غیر از کلودینها Collodions) متشکل از هر یک از محصولات مندرج در عناوین شمارههای 01 39 لغایت 13 39 در حلالهای آلی فرار وقتی که نسبت حلال از لحاظ وزن بیشتر از 50 درصد وزن محلول باشد (شماره 08 32)؛ ورقههای مخصوص داغزنی مشمول شماره 12 32؛
و – موادآلی تانسیواکتیو و فرآوردههای مشمول شماره 02 34؛
ز – صمغهای عمل آمده به حررات و صمغهای استر (شماره 06 38)؛
ح – افزودنیهای آماده برای روغنهای معدنی (شامل گازولین) یا برای سایر مایعات مورد استفاده برای مقاصد یکسان به عنوان روغنهای معدنی (ردیف 11 38)؛
ط – سیالات (Fluids) هیدرولیک آماده با بنیان پلی گلیکولها، سیلیکونها یا سایر پلیمرهای فصل 39 (ردیف 19 38)؛
ی – معرفهای تشخیص بیماری یا آزمایشگاهی روی تکیهگاهی از مواد پلاستیکی (شماره 22 38)؛
ک– کائوچو سنتتیک، به نحوی که در فصل 40 تعریف شده است و اشیای ساخته شده از آن؛
ل – اشیای زین و برگسازی (شماره 01 42 ) یا رختدان، چمدان، رختدان کوچک، کیف دستی و سایر محفظههای مشمول شماره 02 42؛
م – اشیای حصیربافی و سبدبافی مشمول فصل 46؛
ن – پوششهای دیواری مشمول شماره 14 48؛
س – محصولات قسمت یازدهم (مواد نسجی و مصنوعات از این مواد)؛
ع – اشیای قسمت دوازدهم (مثلا، کفش و اجزای کفش، کلاه و اجزای کلاه، چتربارانی، چترآفتابی، عصا، شلاق تعلیمی و اجزای آنها)؛
ف – زیورآلات بدلی مشمول شماره 17 71؛
ص –اشیای قسمت شانزدهم (ماشینها و وسایل مکانیکی یا برقی)؛
ق – اجزاء و قطعات هواپیما یا وسایل نقلیه مشمول قسمت هفدهم؛
ر – اشیای فصل 90 (مثلا، عناصر اپتیکی، دوره عینک، ادوات ترسیم)؛
ش – اشیای فصل 91 (مثلا، قاب ساعت، قفسه و محفظههای ساعتهای دیواری یا دستگاههای صنعت ساعتسازی)؛
ت – اشیای فصل 92 (مثلا، آلات موسیقی و اجزاء آنها)؛
ث – اشیای فصل 94 (مثلا، مبل چراغ و وسایل روشنایی، علامات نورانی، ساختمانهای پیشساخته)؛
خ – اشیای فصل 95 (مثلا، اسباببازی، بازیچه، لوازم ورزش)؛ یا
ذ – اشیای فصل 96 (برای مثال بروسها، دکمهها، اقسام زیپ، شانهها، سر و لوله پیپ، چوب سیگار یا همانند آن، اجزاء و قطعات فلاسک عایق یا همانند آن، خودکار، مداد خودکار (Propelling pencil)، و پایه (monopods)، دوپایه (bipods)، سه پایه (tripods) و اقلام مشابه).
3 – مشمول شمارههای 01 39 لغایت 11 39 نمیشود مگر محصولاتی که از طریق سنتز شیمیایی به دست آمده و جزء گروههای مشروح در ذیل باشند:
الف – پلی اولفینهای سنتتیک مایع که کمتر از 60 درصد حجم آنها در حررات 300 درجه سانتیگراد بعد از تغییر فشار به 1013 میلیبار با یک روش تقطیر با فشار کم (شمارههای 01 39 و 02 39)، تقطیر شوند؛
ب – رزینهای با پلیمریزاسیون پایین، نوع کومارون-اندن (Coumarone – indene) (شماره 11 39)؛
ج – سایر پلیمرهای سنتتیک که به طور متوسط اقلا دارای 5 واحد مونومر باشند؛
د –سیلیکونها (شماره 10 39)؛
ه – رزولها (شماره 09 39) و سایر پریپلیمرها (Prepolymeres).
4 –اصطلاح «کوپلیمرها» (Copolymeres) شامل تمام پلیمرهایی میشود که در آنها سهم هیچ واحد مونومر ساده از لحاظ وزن 95 درصد یا بیشتر از میزان کل پلیمر نباشد.
به مفهوم این فصل، جز در مواردی که مقررات مغایری باشد، «کوپلیمرها» (Copolymeres) (از جمله کوپلیمرهای تراکمی (Copolycondensats)، محصولات کوپلیمرهای افزایشی (Copoly addition products)، کوپلیمرها به صورت بلوک وکوپلیمرهای پیوندی) و مخلوطهای پلیمرها باید در شمارهای که شامل پلیمرهای آن واحد کومونومری میشود که از لحاظ وزن بر هر واحد کومونومر ساده دیگر اولویت دارد طبقهبندی گردد. به مفهوم این یادداشت واحدهای کومونومر تشکیل دهنده پلیمرها که مشمول یک شماره (همان) میشوند باید با هم در نظر گرفته شوند.
اگر هیچ واحد کومونومر ساده در اولویت نباشد، کوپلیمرها یا مخلوطهای پلیمرها باید بر حسب مورد در بین شمارههایی که متساوی یا مناسب تشخیص داده شدهاند در شمارهای که از لحاظ ترتیب عددی در آخر قرار گرفته طبقهبندی شوند.
5 – پلیمرهای تغییر یافته از لحاظ شیمیایی که در آنها فقط ضمایم زنجیر پلیمر اصلی با واکنش شیمیایی تغییر یافتهاند، باید در شماره مربوط به پلیمر تغییر نیافته طبقهبندی شود.
این مقررات در مورد کوپلیمرهای پیوندی اجرا نمیشود.
6 – به مفهوم شمارههای 01 39 لغایت 14 39 اصطلاح «اشکال ابتدایی» منحصرا به اشکال مشروح در ذیل اطلاق میشود:
الف –مایع و خمیر، همچنین دیسپرسیونها (امولسیونها و سوسپانسیونها) و محلولها؛
ب – کنده (بلوک) به شکلهای غیرمنظم، کلوخه، دلمه، پودر(از جمله پودر قالبگیری)، دانه (Granule)، فلس و تودههای غیر مرتبط همانند.
7 – شماره 15 39 شامل آخال، خردهریز، دمقیچی حاصل از یک ماده ترموپلاستیک واحد که به صورت اشکال ابتدایی تغییر شکل داده شدهاند، نمیباشد (شمارههای 01 39 لغایت 14 39).
8 – به مفهوم شماره 17 39، اصطلاح «لوله و شلینگ» (TUBES pipes hoses) شامل محصولات توخالی میشود. خواه به صورت محصولات نیمساخته یا محصولات تکمیل شده (مثلا، شیلنگ آبپاشی با سطح راه راه، لولههای سوراخ شده) از انواعی که عموما برای انتقال، هدایت یا توزیع گاز مایع به کار برده میشود. این اصطلاح همچنین پوششهای لولهای شکل برای سوسیس یا سوسیون و سایر لولههای پهن را در برمیگیرد. با این حال، به استثنای لولههای اخیرالذکر، آنهایی که دارای مقطع عرضی داخلی غیر از شکلهای مدور، بیضی، مستطیل (که در ازای آن از 5/1 برابر پهنا بیشتر نباشد) یا کثیرالضلاع منظم میباشند، به عنوان لوله و شیلنگ تلقی نمیشوند، بلکه به عنوان پروفیله محسوب میگردند.
9 – به مفهوم شماره 18 39، اصطلاح «پوششهای دیوار با سقف از مواد پلاستیکی» شامل محصولات به صورت رول با پهنای حداقل 45 سانتیمتر، متناسب برای تزئین دیوار یا سقف متشکل از مواد پلاستیکی تثبیت شده روی یک تکیهگاه از هر مادهای غیر از کاغذ بوده و لایه پلاستیکی (در رویه) دانهدانه شده، داغزده، رنگآمیزی شده، چاپ شده با نقش و نگار و یا به نحوه دیگری تزئین شده باشد میشود.
10 – به مفهوم شمارههای 20 39 و 21 39، اصطلاح «صفحه، ورق، ورقههای نازک (Foil film)، نوار» فقط به صفحه، ورق، ورقههای نازک، نوار (غیر از آنهایی که مشمول فصل 54 میشوند) و به بلوکهای دارای شکلهای هندسی منظم، حتی چاپ شده یا به نحو دیگری کار شده در سطح، بریده نشده یا بریده شده به صورت مربع یا مستطیل اما بدون انجام کار بیشتر (حتی اگر این عمل برش به آنها جنبه اشیای آماده مصرف را بدهد) اطلاق میشود.
11 – شماره 25 39 منحصرا شامل اشیای زیر میشود، مشروط بر اینکه شمارههای قبلی بخش دوم فصل شامل آنها نشده باشد:
الف – مخزن، انباره (از جمله مخازن فاضلاب)، خم و خمره و محفظههای همانند با گنجایش بیش از 300 لیتر؛
ب – مصالح ساختمانی به طور مثال، برای ساختن کف، دیوار، پارتیشن (Partition)، سقف یا پشتبام؛
ج – ناودان و ملحقات آن؛
د – در، پنجره و چارچوب آنها و آستانه در؛
ه – نردهپل، طارمی، نردهپله و موانع همانند؛
و – پشتدری و پشتپنجرهای (Shutters)، پرده (از جمله پرده کرکره) و اشیای همانند و اجزاء و ملحقات آنها؛
ز – قفسهبندیها با ابعاد بزرگ برای سوار و نصب کردن دائمی، مثلا در مغازهها،کارگاهها، انبارها؛
ح – نقش و نگارههای تزئینی معماری، مثلا شیاره، قبه، لانه کبوتری؛ و
ط – یراقآلات و ملحقات که به منظور نصب دائمی به در، پنجره، پله، دیوار یا سایر قسمتهای ساختمان در نظر گرفته شدهاند، مثلا، دستگیره مدور، دستگیره، قلاب، دیوارکوب، جاحوله، صفحه کلید (Switch plate) و سایر صفحههای محافظ.
یادداشتهای شماره فرعی.
1 – در داخل هر یک از شمارههای این فصل، پلیمرها (از جمله کوپلیمرها) و پلیمرهای تغییر یافته از لحاظ شیمیایی باید طبق مقررات زیر طبقهبندی گردند:
الف – وقتی که یک شماره فرعی تحت عنوان «سایر» در سری همان شماره فرعی مورد نظر وجود داشته باشد:
(1)- پیشوند«پلی» که قبل از نام یک پلیمر مشخص در عنوان یک شماره فرعی (برای مثال پلی اتیلن یا پلی آمید – 6،6 ) قرار میگیرد به معنی آن است که سهم واحد مونومر یا واحدهای مونومر تشکیل دهنده پلیمر نامبرده مجموعا باید از لحاظ وزن 95% یا بیشتر از میزان کل پلیمر باشد.
(2)- کوپلیمرهای مذکور در شماره فرعی 30 3901، 40 3901، 20 3903، 30 3903، 30 3904 باید در آن شمارههای فرعی طبقهبندی شوند، به شرطی که واحدهای کومونومر کوپلیمرهای نام برده شده از لحاظ وزن 95 درصد یا بیشتر از میزان کل پلیمر باشد.
(3)- پلیمرهای تغییر یافته از لحاظ شیمیایی باید در شماره فرعی تحت عنوان «سایر» طبقهبندی گردند، مشروط بر اینکه این پلیمرهای تغییر یافته از لحاظ شیمیایی به طور مشخصتر مشمول یک شماره فرعی دیگر نشوند.
(4)- پلیمرهایی که واجد شرایط مقرر در بندهای (1)، (2)، (3)، فوق نباشند باید در آن شماره فرعی طبقهبندی شوند که در بین سری شمارههای فرعی باقیمانده از نظر واحد مونومر بر هر واحد کومونومر منفرد دیگری برتری داشته باشد. برای این منظور واحدهای مونومر تشکیلدهنده پلیمرهایی که مشمول همان شماره فرعی میشوند باید مجموعا با یکدیگر در نظر گرفته شوند. تنها واحدهای کومونومر تشکیلدهنده پلیمرهای سری شمارههای فرعی مورد نظر باید مورد مقایسه قرار گیرند.
ب – وقتی که یک شماره فرعی تحت عنوان «سایر»در همان سری وجود نداشته باشد:
(1)- پلیمرها باید در آن شماره فرعی طبقهبندی شوند که واحد مونومر آن بر هر واحد کومونومر منفرد دیگری برتری وزنی داشته باشد. برای این منظور واحدهای مونومر تشکیلدهنده پلیمرهایی که مشمول همان شماره فرعی میشوند باید مجموعا با یکدیگر در نظر گرفته شوند. تنها واحدهای کومونومر تشکیلدهنده پلیمرهای سری مورد نظر باید مورد مقایسه قرار گیرند.
(2)- پلیمرهای تغییر یافته از لحاظ شیمیایی باید در شماره فرعی مربوط به پلیمر تغییر نیافته طبقهبندی شوند.
مخلوطهای پلیمر باید در همان شماره فرعی مربوط به پلیمرهای به دست آمده از واحدهای مونومر یکسان و به همان نسبت طبقهبندی شوند.
2 – به مفهوم شماره فرعی 43 3920 واژه «پلاستی سایزرها» همچنین شامل پلاستی سایزرهای درجه دو میشود.
مندرجات ذیل یادداشت فصل 39
1 – ورود و ترخیص مواد انفجاری مشمول این فصل موکول به موافقت وزارت دفاع است.
2 – ورود کیسه کلوست و ادرار موکول به موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد.
3 – حقوق ورودی ورق پلیاتیلن پشت چسبدار و ورق پلیاورتان پشت چسبدار مورد مصرف پزشکی مشمول هر کدام از ردیف تعرفههای 90 10 3919 و 90 90 3919 و با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (%5) ارزش میباشد.
4 – حقوق ورودی مواد پلیمری و فیلمهای (ورق، شیتهای) گرید پزشکی یا مفاهیم در برابر استریلیزاسیون اشعه گاما که فاقد تولید داخل میباشند به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت 5% میباشد.
*5 – فهرست مواد اولیه شیمیایی مشمول این فصل که ورود آنها علاوه بر رعایت مقررات عمومی صادرات و واردات، به استناد کنوانسیون منع استفاده از سلاحهای شیمیایی موکول به کسب مجوز قبلی از وزارت امور خارجه نیز میباشد در قسمت ضمایم این کتاب درج شده و لازمالرعایه میباشد.
6 – حقوق ورودی سیلیکون خمیری HTV (High Temperature Volcanization) مصرف بهداشتی تحت ردیف تعرفه 10 00 3910، 5% است. تشخیص نوع سیلیکونهای مذکور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت میپذیرد.
7 – تشخیص گرید غذایی و بهداشتی ردیف تعرفه های ذیل 390730، بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد.