تعرفه گمرکی صوت و تصویر

فصل هشتاد و پنجم: ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی و اجزاء و قطعات آنها؛ دستگاه‌های ضبط و پخش صوت، دستگاه‌های ضبط و پخش صوت و تصویر تلویزیونی، اجزاء و قطعات و متفرعات این دستگاه‌ها

یادداشت‌ها.

1 – مشمول این فصل نمی‌شود:

الف – لحاف و پتو، بالش، پا گرمکن و همانند که با برق گرم می‌شوند؛ لباس، کفش، کوش‌ گرمکن و سایر اشیایی که با برق گرم می‎شوند و اشخاص می‌پوشند یا همراه خود دارند؛

ب – اشیای شیشه‌ای شماره 11 70؛

ج – ماشین‌های و دستگاه‌های مشمول ردیف 86 84؛

د – دستگاه‌های مکنده براساس ایجاد خلا (VACUUM) از نوع مورد استفاده در علوم پزشکی، جراحی، دندانپزشکی یا دامپزشکی (شماره 18 90)؛

ه – مبلمان‌های فصل 94 که با برق گرم می‌شوند.

2 – ردیف‌های 01 85 لغایت 04 85 شامل اشیای مندرج در ردیف‌های 11 85، 12 85، 40 85، 41 85 یا 42 85 نمی‌شود.

با وجود این یکسوکننده‌های با قوس جیوه دارای مخزن فلزی در ردیف 04 85 باقی می‌مانند.

3 – در شماره 8507 اصطلاح “انباره‌های برقی” (electric accumulators) شامل آن انبارهای عرضه شده با قطعات (متشکله) جانبی است که به عملکرد انباره‌ها در ذخیره و تامین انرژی کمک می‌کنند یا آن را از آسیب‌ محافظت می‌کند، مانند کانکتورهای الکترونیکی، دستگاه‌های کنترل دما (برای مثال ترمیستورها) و وسایل محافظ مدار، آنها همچنین ممکن است شامل قسمتی از محفظه حفاظتی کالا باشد که در آن انباره‌ها باید مورد استفاده قرار گیرند.

4 – شماره 09 85 فقط شامل انواع دستگاه‌های الکترومکانیکی زیر که معمولا؛ مصرف خانگی دارند، می‌شود:

الف – دستگاه‌های جلادهنده (کف‌ساب) (Floor polisher)، آسیاب‌ها (Blenders) و مخلوط‌کن‌های (Mixers) (مواد) غذایی، و آب‌میوه یا عصاره‌گیری (Extractors) سبزی و گیاهان خوراکی (Vegetable)، با هر وزنی؛

ب – سایر ماشین‌های مشروط بر اینکه وزن آنها از 20 گیلوگرم بیشتر نباشد. این شماره به هر حال شامل بادزن (Fan) یا کلاهک‌های تهویه یا بازیافت هوا (Recyling) توام با بادزن، حتی مجهز به فیلتر (شماره 14 84)، رخت خشک‌کن‌ها از نوع گریز از مرکز (شماره 21 84)، ماشین‌های ظرفشویی (شماره 22 84)، ماشین‌های رختشویی خانگی (شماره 50 84)، ماشین‌های نورد یا سایر ماشین‌های اتوکشی (شماره 20 84 یا شماره 51 84)، چرخ‌های دوزندگی (شماره 52 84)، قیچی‌های برقی (شماره 67 84 یا وسایل الکتروترمیک (شماره 16 85)) نمی‌شود.

5 – بنا به مقتضیات ردیف 23 85:

(الف) وسایل ذخیره‌سازی ناپایدار به حالت جامد (Solid-state non-volatile storage devices) (برای مثال”کارت‌های حافظه سریع (Flash electronic cards)” یا کارت‌های ذخیره‌سازی الکترونیک سریع Flash electronic storang cards”) وسایل ذخیره‌سازی دارای سوکت اتصال، متشکل از یک یا تعدادی حافظه‌های سریع واقع در یک مادگی واحد (برای مثال، FLASH E2PROM) به شکل مدارهای مجتمع شده (آی‌سی) سوار شده بر روی یک صفحه مدارچاپی می‌باشند. ممکن است شامل یک کنترل‌کننده به شکل مدار مجتمع شده و اجزای غیرفعال (Passive) چند پارچه، از قبیل خازن‌ها و مقاومت‌ها باشند؛

(ب) واژه “کارت‌های هوشمند (Smart cards)” به مفهوم کارت‌هایی که یک یا تعدادی مدارهای مجتمع شده الکترونیک (یک ریزپردازشگر (Microprocessor))، حافظه با دستیابی تصادفی (RAM) یا حافظه فقط خواندنی (ROM) به شکل تراشه (Chips) در آنها تعبیه شده است. این کارت‌ها ممکن است حاوی اتصالات (Contacts)، نواره (Stripe) مغناطیس یا آنتن تعبیه شده (Embedded antenna) باشند لیکن حاوی هیچ یک از سایر اجزای مدار فعال یا غیرفعال نمی‌باشند.

6 – «مدارهای چاپی» به مفهوم شماره 34 85 شامل مدارهایی هستند که از تعبیه عناصر هادی یا اتصال‌دهنده یا تشکیل‌دهنده‌های چاپ شده دیگر (مخصوصا، القاکننده‌ها، مقاومت‌ها، خازن‌ها) به وسیله هر طریق چاپ (مثلا، نقش کردن، رسوب الکتریکی، پاک کردن به طریق شیمیایی) یا روش فنی مدارهای قشری روی تکیه‌گاه عایق به دست آمده باشد خواه این عناصر، تک تک یا با هم بر حسب طرح قبلی متصل شوند، باستثنای هر عاملی که بتواند یک عامل الکتریکی را ایجاد، یکسو، تقویت کند یا تغییر دهد (مثلا، عناصر نیمه‌هادی).

اصطلاح «مدارهای چاپی» نه شامل مدارهای توام شده با عناصری غیر از آنهایی که در جریان فرآیند چاپ به دست می‌آیند می‌شود و نه شامل مقاومت‌ها (Resistors)، خازن‌ها یا اندوکتانس‌های (القاکننده) (Inductances) مجزا می‌گردد. با این حال مدارهای چاپی ممکن است با عناصر اتصال غیرچاپی جور شوند.

       مدارهای قشری نازک یا ضخیم دارای عناصر فعال و غیرفعال که در حین همان روش فنی به دست آمده باشند مشمول شماره 42 85 می‌باشند.

7 – بنا به مقتضیات ردیف 36 85، “اتصال‌دهنده‌ها (Connectors) برای فیبرهای نوری، کابل‌ها یا کلاف‌های (Bundles) فیبر نوری” یعنی اتصال‌دهنده‌هایی که در یک سیستم خطی دیجیتال فیبرهای نوری را صرفا انتها به انتها به صورت مکانیکی هم‌راستا (به هم وصل) می‌نمایند.

    آنها سایر کارکردها از قبیل  تقویت (Amplification)، بسامدافزایی (Regeneration)، یا متعادل‌سازی (Modificaption) سیگنال را انجام نمی‌دهند.

8 – ردیف 37 85 شامل وسایل مادون‌قرمز بی‌سیم برای کنترل از راه دور گیرنده‌های تلویزیونی یا سایر تجهیزات الکتریکی نمی‌شود (ردیف 43 85).

9 – بنا به مقتضیات ردیف‌های 41 85 و 42 85:

   (الف) “دیودها، ترانزیستورها و وسایل نیمه‌رسانای مشابه” وسایل نیمه‌رسانایی می‌باشند که کارکردشان بستگی به تغییرات مقاومت ویژه (Resistivity) در کاربرد (Application) یک میدان الکتریک دارد.

(ب) “مدارهای مجتمع شده (آی‌سی) الکتریک” عبارتند از:

   (یکم) – مدارهای مجتمع شده مونولیتیک (Monolithic) که در آن اجزای مدار (دیودها، ترانزیستورها، مقاومت‌ها، خازن‌ها، القاکننده‌ها (Inductances)، غیره) (اساسا) همه با هم و بر روی سطحی از ماده نیمه‌رسانا یا نیمه‌رسانای مرکب (Compound) (برای مثال، سیلیکون دوپه (Dopeh)، آرسنیدگالم، ژزمانیم سیلیکون، فسفایدایندیم) و به صورت غیرقابل تفکیک مجتمع شده‌اند (Associated)؛

   (دوم) – مدارهای مجتمع شده هیبرید (Hybrid) که در آن اجزای غیرفعال (مقاومت‌ها، خازن‌ها، القاکننده‌ها، غیره)، حاصل از تکنولوژی فیلم نازک یا ضخیم، و اجزای فعال (دیودها، ترانزیستورها، مدارهای مجتمع شده مونولیتیک، غیره)، حاصل از تکنولوژی نیمه‌رسانا، به – وسیله اتصالات (Interconnections) یا کابل‌های اتصال، بر روی یک زیر لایه (Substrate) عایق ساده (شیشه، سرامیک، غیره) به صورت جدانشدنی از هر لحاظ توامان شده‌اند. همچنین ممکن است این مدارها شامل اجزای چندپارچه (Discrete) نیز باشند؛

 (سوم) – مدارهای مجمتع‌شده چند تراشه‌ای (Multichip) متشکل از دو یا تعدادی مدارهای مجتمع‌شده مونولیتینک متصل شده (Interconnected) از هر لحاظ به صورت جدانشدنی توامان شده، خواه بر روی یک یا تعدادی زیر لایه عایق، دارا یا فاقد فریم‌های سربی (Leadframes)، لیکن بدون سایر اجزای مدار فعال یا غیرفعال. (فقط متن فرانسه)

 (چهارم) – مدارهای مجتمع چندجزئی MCOS: ترکیبی از یک یا چند مدار مجتمع هیبرید، مونولیتیک یا چند تراشه‌ای با حداقل یکی از اجزای زیر: حسگرها، راه اندازها (Actuators)، نوسان‌سازها (Oscillators)، تشدیدکننده‌ها (Resonators) یا ترکیبی از آنها بر پایه سیلیکون، یا قطعاتی که وظایف (function) اشیای قابل طبقه‌بندی در شماره‌های 8532، 8533، 8541 یا القاکننده‌های قابل طبقه‌بندی در ردیف 8504 را انجام می‌دهند، و از هر نظر به صورت جدانشدنی در یک بدنه مثل یک مدار مجتمع شکل داده‌ شده‌اند، به عنوان یک جزء از نوعی که برای سوار کردن روی برد مدار چاپ شده (PCB) یا سایر تکیه‌گاه‌ها، از طریق اتصال پین، سرب، گوی‌ها، زمین، اتصالات برجسته یا پایه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به منظور این تعریف:

1.”اجزا (متشکله)” ممکن است مجزا ساخته شده به صورت مستقل سپس بر روی بقیه MCO سوار شده، یا با سایر اجزاء (متشکله) مجتمع شده باشد.

  1. “بر پایه سیلیکون” یعنی بر روی بستری از سیلیکون، یا از مواد سیلیکونی ساخته شده، و یا بر روی مدار مجتمع به شکل غیرقابل انفکاکی پیوسته باشد.
  2. (الف) “حسگرهای بر پایه سیلیکون” متشکل از ساختارهای میکروالکترونیکی یا مکانیکی می‌باشند که در توده (MASS) یا روی سطح یک نیمه‌رسانا ایجاد شده‌اند و آنها وظیفه شناسایی مقادیر شیمیایی و فیزیکی و تبدیل آنها به علائم الکتریکی ناشی از تغییر در ویژگی‌های الکتریکی یا جابه‌جایی در یک ساختار مکانیکی را بر عهده دارند. “مقادیر فیزیکی یا شیمیایی” به پدیده‌های دنیای واقعی، مانند فشار، امواج صوتی، شتاب، لرزش، حرکت، جهت‌گیری، قدرت میدان مغناطیسی، شدت میدان الکتریکی، نور، رادیواکتیویته، رطوبت، جریان، غلظت مواد شیمیایی، و غیره مربوط می‌شود.

(ب)”راه‌اندازی بر پایه سیلیکون” متشکل از ساختارهای میکروالکترونیکی و مکانیکی است که در توده (MASS) یا بر روی سطح یک نیمه‌هادی ایجاد می‌شود و وظیفه تبدیل علائم الکتریکی را به حرکت فیزیکی بر عهده دارد.

(ج) “تشدیدکننده‌های بر پایه سیلیکون” اجزایی (متشکله) هستند که از ساختارهای میکروالکترونیک یا مکانیکی تشکیل شده و به صورت توده (MASS) و یا روی سطح یک نیمه‌هادی ایجاد شده و وظیفه تولید یک نوسان مکانیکی یا الکتریکی از یک فرکانس از پیش تعریف‌شده را دارند که به هندسه ساختاری (Hysical Geometry) آنها بستگی دارد و در پاسخ به یک ورودی خارجی داده می‌شود.

(د)”اسیلاتورها و یا نوسان‌سازهای بر پایه سیلیکون” اجزای (متشکله) فعالی هستند که از ساختارهای میکروالکترونیک و یا مکانیکی در توده و یا بر روی سطح یک نیمه‌هادی تشکیل شده و وظیفه تولید یک نوسان مکانیکی یا الکتریکی از یک فرکانس از پیش تعریف شده را دارند که به هندسه ساختاری (Physical geomeetry) آنها بستگی دارد.

جهت طبقه‌بندی اقلام معین شده در این یادداشت، ردیف‌های 41 85 و 42 85 باید نسبت به هر ردیف دیگر در نمانکلاتور مقدم شمرده شوند، مگر در موردی که ممکن است ردیف 23 85، اختصاصا، با اشاره به کارکردشان آنها را شامل شود.

10 – به مفهوم شماره 48 85 منظور از «قوه‌ها، باتری‌ها و انبار‌ه‌های برقی مصرف شده» آنهایی هستند که به سبب شکستگی، قطع‌شدگی، پوسیدگی یا دلایل دیگر قابل شارژ مجدد نیستند.

یادداشت شماره فرعی.

1 – ردیف فرعی 12 8527 شامل پخش صوت کاست و رادیو کاست توام شده با تقویت‌کننده، بدون بلندگوی تعبیه شده می‌شود که قادرند بدون منبع نیروی برق خارجی کار کنند و ابعاد آنها از 45 میلیمتر، 170 میلیمتر تجاوز نکند. (فقط متن فرانسه)


مندرجات ذیل یادداشت فصل 85

1 – ثبت سفارش و ورود دستگاه‌های کنترل کننده دستگاه‌ها و سیستم‌های مخابراتی و ارتباطاتی و فناوری اطلاعات مشمول این فصل، موکول به موافقت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صرفا ردیف تعرفه‌های 8517 و 8525 علاوه بر رعایت مراتب فوق، با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت به لحاظ عدم تولید داخلی امکان‌پذیر می‌باشد.

2 – ورود گیرنده‌های رادیویی مشمول این فصل دارای باندهای به شرح زیر نیاز به کسب موافقت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد:

2-1- موج بلند (L W) از 150 کیلو هرتز الی 285 کیلو هرتز با نوع دریافت. MW(Am-Dsh)

2-2- موج متوسط (MW) از 525 کیلو هرتز الی 1605 کیلو هرتز با نوع دریافت. SW(Am-Dsr)

2-3- موج کوتاه (SW) از 300/2 مگاهرتز الی 108 مگاهرتز نوع دریافت AM-SDB

4-2- باند (WHR) موج (FM) از 87 مگاهرتز الی 108 مگاهرتز

       ضمنا دستگاه‌های رادیویی مجهز به باندهای فوق نباید به سیستم‌های USB.LSB.SSB.CW.BFO مجهز باشند.

3 – ورود حامل‌های صوتی و تصویری پر شده (ضبط شده) موکول به موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد.

4 – ورود اقلام بی‌سیم یا رادیویی مشمول تعرفه‌های (60 و 50 8525، 8517) موکول به موافقت قبلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) می‌باشد.

5 –حقوق ورودی انواع برد مونتاژ به استثنای کالاهای مشمول ردیف‌های تعرفه‌های 20 62 8517 و 30 62 8517 و 20 10 8504 و 80 40 8504 و 50 90 8529 و 8542، 20 درصد ارزش است.

6 – ورود رادیوهای مخصوص لنج و کلیه دستگاه‌های مشمول ردیف تعرفه 8526 به صورت‌های مختلف اعم از مجزا و یک پارچه موکول به رعایت استانداردهای ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چارچوب مقررات مربوط است.

7 – ورود فلزیاب موکول به مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور می‌باشد.

8 – به موجب مصوبه شماره 68353/ت34234ه مورخ 10/11/84 هیات وزیرانحقوق ورودی اجزاء، قطعات، مواد و تجهیزات مورد مصرف (جهت تبدیل به خودرو با سوخت C.N.G) در خودروهای گازسوز و جایگاه‌های سوخت‌گیری گاز طبیعی (C.N.G) و همچنین اجزاء، قطعات، مواد و تجهیزات مورد مصرف در کمپرسورهای گاز مورد مصرف در جایگاه‌های سوخت‌گیری گاز طبیعی (C.N.G) ذیل هر یک از ردیف‌های تعرفه قرار گیرد به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت 5 (پنج) درصد ارزش می‌باشد؛ به‌استثنای مخزن گاز طبیعی، درایر، کمپرسور و دیسپنسر (ویژه تجهیزات ایستگاه‌های سوخت‌گیری گاز طبیعی).

9 – تجهیزات بی‌سیم Data مبتنی بر فناوری Wimax به‌استثنای مودم با تشخیص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مشروط به عدم تولید داخلی (وزارت صنعت، معدن و تجارت) مشمول هر یک از ردیف‌های تعرفه که باشد، پنج (5) تعیین می‌شود.

11 – ورود هر یک از کالاهایی که در ستون ملاحضات این فصل (   ) مشخص شده‌اند، منوط به اخذ مجوز بند (چ) ماده 122 قانون امور گمرکی است.

12 – ورود هر گونه تجهیزات سیم کارت خور منوط به ارائه شناسه IMEI جهت ثبت در سامانه اصالت (سامانه ریجستری) هنگام واردات میباشد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *