تعرفه گمرکی عتیقه

فصل نود و هفتم: اشیای هنری، اشیای کلکسیون یا عتیقه

یادداشت‌ها.

1 –مشمول این فصل نمی‌شود:

الف – تمبر پستی یا تمبر مالیاتی، لوازم‌التحریر کاغذی پستی (کاغذ تمبردار) یا همانند، مشمول شماره 07 49؛

ب – کرباس‌های نقاشی شده برای دکور تئاتر، برای آتلیه یا برای مصارف همانند (شماره 07 59)، به‌استثناء مواردی که ممکن است در شماره 06 97 طبقه‌بندی شوند؛ یا

ج – مروارید، طبیعی یا پرورده، یا سنگ‌های گرانبها یا نیمه‌گرانبها (شماره‌های 01 71 لغایت 03 71).

2 – به مفهوم شماره 02 97، اصطلاح «گراور، نقش برجسته (print) و چاپ سنگی اصلی» به معنای آثاری است که به رنگ سیاه و سفید یا رنگی بوده و مستقیما در یک یا چند صفحه تماما به دست هنرمند تولید شده باشند، قطع‌نظر از فرآیند یا مواد به کار رفته، اما بدون هر فرآیند مکانیکی یا فتومکانیکی.

3 – شماره 03 97 شامل کارهای حجاری به صورت انبوه یا کارهای هنری مرسوم با خصوصیت تجاری نمی‌شود، حتی اگر به وسیله هنرمند طراحی یا خلق شده باشند.

4 – الف – با رعایت یادداشت‌های 2،1 و 3 بالا، اشیایی که ممکن است در عین حال مشمول این فصل و سایر فصول نمانکلاتور شوند باید در این فصل طبقه‌بندی گردند.

ب – شماره 06 97 شامل اشیای مشمول شماره‌های پیشین این فصل نمی‌شوند.

5 – قاب تابلوی نقاشی، نقاشی سیاه قلم، نقاشی با مدادرنگی (Pastel)، کولاژ یا پلاک‌های تزئینی همانند، گراور، نقش برجسته یا چاپ سنگی به عنوان جزئی از این اشیاء تلقی می‌شود، مشروط بر اینکه نوع و ارزش آن با این اشیاء متناسب باشد. قاب‌هایی که نوع و ارزش آنها متناسب با اشیای مندرج در این یادداشت نباشد، باید به طور جداگانه طبقه‌بندی شوند.

مندرجات ذیل یادداشت فصل 97

1 – به موجب مصوبه قانونی شماره 6416 مورخ 20/5/1358 شورای انقلاب اسلامی قانون معافیت ورود و صدور اشیای عتیقه و آثار فرهنگی و هنری اصیل و معتبر مورخ 22 تیرماه 1354 و آیین‌نامه اجرای آن مورخ 28/7/1354 (جز در مورد اشیای عتیقه و هنری که به گواهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای موزه‌های دولتی خریداری و وارد می‌شود) لغو شده است.

2 – ورود و صدور اسلحه و مهماتی که جنبه اشیای کلکسیون یا جنبه عتیقه دارد موکول به موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.

3 – ورود و صدور مسکوکات داخلی و خارجی اعم از رایج و غیررایج به عنوان کلکسیون و همچنین مدال و نشانه‌های طلا و نقره با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت موکول به کسب نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.

4 – به موجب بند 1 مصوبه قانونی شورای انقلاب اسلامی مصوب 22/10/1358 صدور هر گونه اشیای عتیقه و هنری از کشور ممنوع است، این ممنوعیت شامل تابلو و آثار هنرهای تجسمی مععاصر (مربوط به پنجاه سال اخیر) نمی‌شود.

5 – صدور سایر کالاهای این فصل مجاز است.

6 – ورود کلیه کالاهای این فصل موکول به موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌باشد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *