فهـرست مـطالب

قسمت پانزدهم: فلزات معمولی و مصنوعات آنها

یادداشت ها.

مشمول این قسمت نمی شود؛

الف – رنگ ها، مرکب ها، یا سایر محصولات آماده شده بر اساس پودر یا فلس فلزی (شماره 3207 لغایت 3210، 3212، 3213، یا 3215)؛

ب – فروسریوم(Ferro-cerium) و سایر آلیاژهای آتش زا (Pyrophoric) (شماره 3606)؛

ج – کلاه فلزی و اجزای فلزی آن مشمول شماره 6506 یا 6507 ؛

د – اسکلت چتر و سایر اشیای مشمول شماره 6603؛

ه – محصولات فصل 71 (آلیاژهای فلزات گرانبها، فلزات معمولی دارای روکش یا پوشش از فلزات گرانبها، زیرآلات بدلی (فانتزی)؛

و – اشیای قسمت شانزدهم (ماشین آلات، دستگاه های مکانیکی و کالاهای برقی)؛

ز – خطوط راه اهن یا تراموای سوار شده (شماره 8608) و سایر اشیای قسمت هفدهم ( وسایل نقلیه زمینی، کشتی و قایق، هواپیما)؛

ح –آلات و دستگاه های قسمت هجدهم، همچنین فنر ساعت؛

ط – گلوله سربی آماده شده برای مهمات (شماره 9306) و سایر اشیای قسمت نوزدهم (اسلحه و مهمات)؛

ی – اشیای فصل ۹۴ (مثلاً) مبل اسکلت فنر بندی شده تشک چراغ های روشنایی (Luminaires) و وسایل روشنایی و علائم نورانی، ساختمان های پیش ساخته؛

ک – اشیای فصل ۹۵ (مثلاً بازیچه اسباب بازی، لوازم ورزشی)؛

ل – الکهای دستی ،دکمه، قلم، قلم گیر، نوک قلم، بازویی (Monopods)، دو پایه (Bipods) و سه پایه (Tripods) و اشیای همانند یا سایر اشیای مشمول فصل ۹۶ (مصنوعات گوناگون)؛ یا

م – اشیای فصل ۹۷ (مثلاً اشیای هنری)

کد تعرفه گمرکی

۲ – در تمام نمانکلاتور اصطلاح «اجزاء و قطعات مورد مصرف عمومی» عبارت است از:

الف – اشیای مشمول ردیف ۷۳۰۷، ۷۳۱۲، ۱۷،۷۳۱۵ ۷۳ یا ۱۸ ۷۳ و اشیاء همانند از سایر فلزات ،معمولی غیر از اشیایی که به ویژه منحصرا برای استفاده در کار گذاشتن کاشتن (Implants) در علوم پزشکی ،جراحی دندان پزشکی یا دامپزشکی طراحی شده اند (ردیف ۲۱ ۹۰)؛

ب – فنر و تیغه فنر از فلزات معمولی، غیر از فنر ساعت شماره های (۱۴ ۹۱)؛ و

ج- اشیای مشمول شماره های ۰۱ ۸۳، ۰۲ ۱۰،۸۳۰۸،۸۳ ۸۳ همچنین قاب و آیینه از فلزات معمولی مشمول شماره ۸۳۰۶ در فصلهای ۷۳ لغایت ۷۶ و ۷۸ لغایت ۸۲ (جز در مورد شماره ۱۵ ۷۳) تذکرات مربوط به اجزاء و قطعات کالاها شامل اجزاء و قطعات مورد مصرف عمومی به مفهوم آنچه در بالا گفته شد نخواهد بود. با رعایت پاراگراف قبل و یادداشت ۱فصل ۸۳، مصنوعات فصل ۸۲ یا ۸۳ از فصلهای ۷۲ لغایت ۷۶ و ۷۸ لغایت ۸۱ مستثنی میشوند.

3 – در تمام نمانکلاتور اصطلاح «فلزات معمولی» به معنی چدن، آهن و فولاد مس، نیکل ،آلومینیوم، سرب ،روی ،قلع، تنگستن (ولفرام) (Wolfram) مولیبدن (Molybdenum)، تانتالوم، منیزیم، کبالت، بیسموت، کادمیوم، تیتانیوم، زیرکونیوم ،آنتیموان ،منگنز بریلیوم، کرومیوم، ژرمانیوم، وانادیوم، گالیوم، ها فنیوم (Hanium) ایندیوم نیوبیوم کلومبیوم)، رنیوم و تالیوم میباشد.

۴ – در تمام نمانکلاتور واژه سرمتها» (Cermets) شامل محصولاتی میشود که حاوی یک ترکیب غیر متجانس (heterogeneous) میکروسکوپی از یک جزء تشکیل دهنده فلزی و یک جزء تشکیل دهنده سرامیکی میباشند. این واژه همچنین شامل فلزات سخت کربورهای فلزی تفته شده که کربورهای فلزی تفته شده با فلز هستند میشود

۵ – قاعده طبقه بندی آلیاژها غیر از آلیاژهای آهن (Ferro-Alloys) و آلیاژهای مادر (Master alloys که در فصول ۷۲ و ۷۴ تعریف شده اند) به شرح زیر می باشد

الف – آلیاژهای فلزات معمولی در ردیف فلزی طبقه بندی می شوند که وزن آن از وزن هر یک از فلزات دیگر بیشتر باشد؛

ب – آلیاژهای متشکل از فلزات معمولی این قسمت و عناصری که مربوط به این قسمت نباشد در ردیف آلیاژهای فلزات معمولی این قسمت طبقه بندی میشوند مشروط بر اینکه وزن کل این فلزات مساوی یا بیشتر از وزن کل سایر عناصر باشد؛ ج – مخلوط تفته پودرهای فلزی مخلوطهای غیر متجانس (Heterogeneous) آمیخته حاصل از عمل ذوب (غیر از سرمت ها Cermets) و به هم ترکیبات بین فلزی، تابع رژیم آلیاژها میشوند.

۶ – جز در مواردی که مقررات مغایری باشد، هر اشاره ای در نمانکلاتور به یک فلز معمولی همچنین شامل آلیاژهایی میشود که به موجب مفاد یادداشت ۵ بالا باید به عنوان آلیاژهای آن فلز طبقه بندی شوند.

۷- طبقه بندی اشیای مرکب (Composite): جز در موارد مقررات مغایر ناشی از عنوان شماره ها مصنوعات از فلزات معمولی (از جمله مصنوعات از مواد مخلوط که به موجب قواعد عمومی تفسیری به عنوان مصنوعات از فلزات معمولی تلقی میشوند) شامل دو یا چند فلز معمولی، در ردیف مصنوعات آن فلزی که از حیث وزن بر سایر فلزات برتری دارد طبقه بندی می.شوند. برای این منظور:

الف- چدن، آهن و فولاد مانند یک فلز واحد تلقی میشوند؛

ب- وزن کل یک آلیاژ فلزی،وزن فلزی تلقی میشود که بر اساس یادداشت ۵ قاعده طبقه بندی ،آلیاژها این آلیاژ در ردیف آن فلز طبقه بندی شده است؛

ج- یک سرمت (Cermet) شماره 8113 مانند یک فلز معمولی واحد تلقی می.شوند.

8- در این قسمت منظور از:

(الف) قراضه و ضایعات (Waste and scrap). (اول) تمام قراضه و ضایعات فلزی؛ (دوم) کالاهای فلزی که به طور قطع به همان صورت به علت شکستگی، برش، فرسودگی یا سایر علل قابل استفاده نمیباشند.

ب – پودرها (Powder) محصولاتی هستند که حداقل ۹۰ درصد وزنی آنها از یک الک با چشمه هایی به اندازه یک میلیمتر عبور کنند.

٩- از لحاظ فصول ۷۴ لغایت ۷۶ و ۷۸ لغایت ۸۱، اصطلاحات زیر دارای معانی ذیلاً در نظر گرفته شده برای آنها می باشند:

(الف) میله ها (Bars and rods) محصولات نورد شده (Rolled) اکسترود شده کشیده شده (Drawn) یا سراسر آهنگری شده (Forged) به صورت غیر طومار (Notician coil) که در سر طول دارای یک مقطع عرضی تو پر یکنواخت به شکل دایره، بیضی، مستطیل (از جمله مربع)، مثلث متساوی الاضلاع یا چندضلعی محدب منظم (از جمله “دایره های پهن شده (Flattened circles) ” و “مستطیل های تغییر یافته” که دو طرف متقابل به شکل قوس های محدب و دو طرف دیگر مستقیم (Straight) به طول مساوی و موازی (است میباشند محصولات با مقطع عرضی مستطیل از جمله مربع مثلث یا ،چندضلعی ممکن است دارای گوشه هایی گرد شده در سراسر طول .باشند ضخامت این محصولات که دارای مقطع عرضی مستطیل از جمله مستطیل” تغییر یافته میباشند بیش از یک دهم پهنا .است. این اصطلاح همچنین شامل محصولات ریخته شده (Cast) یا تفته شده (Sintered) دارای همان اشکال و ابعاد که متعاقباً بعد از تولید کار شده اند غیر از مرتب کردن (Trimming) ساده و حشو زوائد (De-scaling) نیز میشود مشروط به این که آنها در اثر این کارها خصوصیت اشیاء یا محصولات مشمول سایر ردیفها را به خود نگرفته باشند. شمش های مفتول سازی Wire-bar و شمشهای کوچک (Billets) مشمول فصل ۷۴ که فقط برای سهولت داخل کردن آنها به ماشین به منظور تبدیل آنها، به عنوان مثال، به مفتول نیمه تمام (Drawing stock) مفتول – میله (Wire-rod)) یا لوله، نوک تیز یا به نحو دیگری کار شده اند، در هر حال، باید مس کار نشده مشمول ردیف ۰۳ ۷۴ تلقی شوند. این مقررات با انجام تغییرات لازم در مورد محصولات مشمول فصل ۸۱ نیز به کار خواهند رفت.

(ب) پروفیل (Profiles) محصولات نورد شده، اکسترود شده کشیده شده (Drawn) آهنگری (Forged) یا شکل داده شده به صورت طومار یا غیر طومار دارای یک مقطع عرضی یکنواخت در سراسر طول، که با هیچ یک از تعاریف میله (Bars and rods) ،مفتول، صفحه، ورق ،نوار، فویل (Foil)، لوله (Pipe or tube) تطبیق نمی.کند. این اصطلاح همچنین شامل محصولات ریخته شده (Cast) یا تفته شده (Sintered) دارای همان اشکال که متعاقباً بعد از تولید کار شده اند ( غیر از مرتب کردن (Trimming) ساده و حشو زوائد (De-scaling) نیز میشود، مشروط به این که آنها ( در اثر این کارها) خصوصیت اشیاء یا محصولات مشمول سایر ردیفها را به خود نگرفته باشند.

(ج) مفتول (Wire) محصولات نورد شده اکسترود شده پا کشیده شده، به صورت طومار (In coil) دارای مقطع عرضی توپر یکنواخت در تمام طول به شکل دایره، بیضی، مستطیل (از جمله مربع) ، مثلث متساوی الاضلاع یا چند ضلعی محدب منظم از جمله “دایره پهن شده” و “مستطیل تغییر یافته” که دو طرف متقابل به شکل قوس های محدب، دو طرف دیگر مستقیم، به طول مساوی و موازی است) میباشند. محصولات با مقطع عرضی مستطیل (از جمله مربع) مثلث یا چند ضلعی، ممکن است دارای گوشه های گرد شده در سراسر طول باشند.. ضخامت این محصولات که دارای مقطع عرضی مستطیل (از جمله مستطیل تغییر یافته) باشند بیش از یک دهم پهنا است.

(د) صفحه (Plate)، ورق (Sheet) ، نوار Strip) ورق نازک (Foil). محصولاتی هستند مسطح (Flat-surfaced) (غیر از محصولات کار نشده مشمول ردیف ۸۰/۰۱) به صورت طومار (Coiled) یا غیر طومار، با مقطع عرضی توپر (Solid) مستطیل (غیر از مربع) با یا بدون زوایای گرد شده (از جمله «مستطیل تغییر یافته» که دو ضلع متقابل آنها به شکل قوس محدب، دو ضلع دیگر به صورت مستقیم، دارای طول مساوی و موازی است )، دارای ضخامت یکنواخت که عبارتند از: – به شکل مستطیل (از جمله مربع) با ضخامت حداکثر یک دهم پهنا؛ – به شکلی غیر مستطیل یا مربع، به هر اندازه، مشروط بر این که مشخصات اشیاء یا محصولات مشمول سایر ردیف ها را بخود نگرفته باشند. ردیف های مربوط به صفحه ،ورق، نوار و ورق نازک (Foil) از جمله، شامل ،صفحه، ،ورق، نوار و ورقهای نازک (Foils)، طرح دار (With pattern) به عنوان مثال شیاردار (Grooves)، راه راه (Ribs)، شطرنجی ،اشکی، دکمه ای، لوزی) و شامل این محصولات که سوراخ شده (Perforated) کنگره ای شده (Corrugated) صیقلی شده یا اندود شده اند می،گردند، مشروط بر این که این عملیات به آنها خصوصیات اشیاء یا محصولات مشمول سایر ردیف ها را ندهند.

( هـ ) لوله ها (Tubes and pipes) محصولاتی هستند توخالی، به صورت طومار یا غیر طومار، که دارای مقطع عرضی یکنواخت با فقط یک فضای خالی (One enclosed void) در سرتاسر طول به شکل دایره، ،بیضی، مستطیل (از جمله مربع)، مثلث متساوی الاضلاع، یا کثیر الاضلاع محدب منظم می باشند، و دارای ضخامت جداره یکنواختی .هستند. محصولات دارای یک مقطع عرضی مستطیل از جمله مربع، مثلث متساوی الاضلاع، مثلث متساوی الاضلاع یا کثیر الاضلاع محدب منظم که ممکن است دارای زوایای گرد شده در سرتاسر طول ،باشند همچنین لوله (Tubes and pipe) تلقی میشوند مشروط بر این که مقطع عرضی داخل و خارج آن متحدالمرکز (Cocentric) و دارای همان شکل و جهت (Orientation) .باشند. لوله ها با سطح مقطع پیش گفته ممکن است صیقلی شده اندود شده (Coated) خم شده، حدیده شده، قلاویز شده سوراخ شده (Drilled) تنگ شده (Wasted) گشاد شده (Expanded) مخروطی شکل یا مجهز به (Fitted with) ،فلانج کلویی (Collar) یا حلقه (Ring) باشند.

جهت ارتباط با ما از طریق این شماره تماس اقدام کنید!
ثبت دیدگاه
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بی بی خاص
بی بی خاص
1 سال قبل

خیلی عالی بود

زهرا بمانا
مدیر
زهرا بمانا
1 ماه قبل
پاسخ به  بی بی خاص

درود بر شما
خوشحالیم براتون مفید بوده

جستجو در وب سایت

جستجوی محتوای سایت: مطالب، اخبار و مقالات

جستجوی تعرفه گمرکی

تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی را با نام یا کد کالا اینجا پیدا کنید.

استفاده سریع از ابزار های آنلاین

با استفاده از ابزارهای آنلاین وبسایت دیده‌بان ترخیص ،سرعت و امنیت را تجربه کنید!

ورود به صفحه اینستاگــرام هلدینــگ دیده‌بان تجـــارت

با استفاده از ابزارهای آنلاین وبسایت دیده‌بان ترخیص ،سرعت و امنیت را تجربه کنید!

تاییدیه پیامک
نتیجه از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد!

برای دریافت جدیدترین اخبار آدرس ایمیل خود را وارد کنید!

راه‌های ارتباط با ما