واردات پارچه از چین

سود واردات پارچه از چین

در سال‌های اخیر کشور چین و ایران روابط تجاری بسیاری خوبی برقرار کرده‌اند و امروزه کالاهای چینی در تمامی فروشگاه‌ها به چشم می‌خورد. واردات پارچه از چین نیز یکی دیگر از تجارت‌های پرسودی است که تجار و بازرگانان صنعت نساجی به آن می‌پردازند.

با اینکه در گذشته نام کالاهای چینی مترادف با کیفیت پایین بود؛ ولی با گذشت زمان و آگاهی مردم از سیستم درجه‌بندی کیفیت کالا در چین در حال حاضر همۀ افراد از این مسئله مطلع هستند که این کشور کالاهای باکیفیتی را بسته به توان خرید کشورهای مختلف به بازار عرضه می‌کند و قیمت هر کالا بسته به درجه کیفیت آن متفاوت است.

واردات کالا از چین به‌خصوص واردات پارچه از چین یک فعالیت پرسود برای بازرگانان ایرانی است. پارچه‌های سیاه مناسب برای دوخت چادر یکی از اقلام بسیار پرطرفدار در ایران است که در کشور چین بیشتر با هدف بازار ایران تولید می‌شود. پارچه‌های نخی و پنبه‌ای از دیگر اجناسی هستند که در حوزه نساجی و خیاطی به کشور وارد می‌شوند.

واردات این کالا به ایران اما چندان هم ساده نیست. مسافت طولانی مبدأ تا مقصد، وجود تشریفات گمرکی، تعرفه‌های مختلف برای اجناس مختلف به‌علاوه نوسانات ارزی، مدت‌زمان طولانی حمل و نقل و مواردی از این دست از جمله چالش‌هایی هستند که در مورد این موضوع باید مد نظر قرار بگیرند.

در این مطلب قصد داریم هر آنچه که به موضوع واردات پارچه از چین مرتبط است را پوشش بدهیم و راهکارهای بهینه برای حل چالش‌های مربوط به این موضوع را بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید!

انواع پارچه وارداتی

واردات پارچه از چین

پارچه‌ها انواع مختلفی دارند و بر اساس مواد اولیه به کار رفته در تولید آنها دسته‌بندی می‌شوند. در یک دسته‌بندی کلی می‌توان پارچه‌ها را به سه گروه تقسیم کرد: 1-طبیعی (پارچه‌هایی که از الیاف طبیعی در تولید آنها استفاده شده است). 2-مصنوعی (پارچه‌هایی که از الیافی مصنوعی تشکیل شده‌اند) و 3-ترکیبی (که مخلوطی از الیاف طبیعی و مصنوعی هستند).

کاربرد پارچه‌ها تنها به صنعت مد و پوشاک محدود نمی‌شود و از این محصولات در صنایع مبلمان، تولید چادرهای مسافرتی، خودروسازی، چاپ و تبلیغات و بسیاری دیگر از کسب‌وکارها نیز استفاده می‌شود. محصولات مورد استفاده در هرکدام از این کسب و کارها کیفیت، جنس، تار و پود و کاربرد متفاوتی دارند.

براساس کاربرد

برخی از مهم‌ترین نوع پارچه‌های موجود در بازار به شرح زیر هستند:

  • پنبه‌ای: پارچه‌های پنبه‌ای یکی از کالاهایی است که بیشترین متقاضی را در بازار دارد. این نوع پارچه‌ها تنفس‌پذیری بالایی دارند و نرمی و لطافت آنها باعث شده تا جایگاه خاصی در صنعت پوشاک و تولید لباس داشته باشند.
  • پلی‌استر: از پارچه‌های پلی‌استر بیشتر برای تولید لباس کار و محصولاتی که نیاز به مقاومت بالا دارند استفاده کی شود. پارچه‌های پلی‌استر کمتر چروک می‌شوند، دیر لکه می‌گیرند و شستشوی آنها ساده‌تر است. صنعت مبلمان و تولید لوازم ورزشی از جمله صنایعی هستند که از این نوع پارچه استفاده می‌کنند.
  • ابریشم: ابریشم از جمله پارچه‌های چینی است که از دیرباز تاکنون به‌عنوان یکی از محصولات این کشور شناخته می‌شده است. از این پارچه گران‌قیمت بیشتر برای تولید کالاهای لوکس و اکسسوری‌های لباس استفاده می‌شود.
  • مخمل: پارچه مخمل نیز یکی دیگر از پارچه‌های محبوب است که به دلیل لطافت و زیبایی ظاهری مورد توجه قرار می‌گیرد. از این نوه پارچه برای دوخت کت‌وشلوار و لباس‌های شب استفاده می‌شود.

به غیر از مواردی که در اینجا نام بردیم انواع دیگری از پارچه نیز وجود دارند که شرح و توضیح در مورد آنها این لیست را طولانی‌تر خواهد کرد.

بازرگانان و تجاری که به دنبال واردات پارچه از چین هستند با توجه به نیاز بازار و صنایع مختلف به گروه‌های مختلف پارچه اقدام به ثبت سفارش و توزیع محصولات در بازار کشور می‌کنند.

مراحل واردات پارچه از چین

واردات پارچه از چین

واردات پارچه از چین یک پروسه پیچیده است که نیاز به تخصص و آشنایی کامل با بازار مبدأ و مقصد و همچنین قوانین دو کشور دارد. به طور خلاصه مراحل واردت به ترتیب زیر است:

  1. کسب اطلاعات لازم از مشتری در خصوص کالای مورد نیاز
  2. ارزیابی و بررسی محصولات تولیدکنندگان چینی
  3. گزینش و انتخاب محصول
  4. ارسال کاتالوگ و نمونه محصول برای مشتری
  5. بررسی و تأیید نمونه محصول توسط مشتری
  6. ارسال نمونه کالا برای دریافت مجوز واردات
  7. قرارداد با تولیدکننده چینی
  8. ثبت سفارش خارجی
  9. تسویه‌حساب و پرداخت ارزی به دلار یا یوان چین
  10. تکمیل خرید و تحویل سفارش از تولیدکننده
  11. حمل و نقل کالا
  12. ترخیص کالا از گمرک ایران
  13. تحویل کالا به مشتری

روش‌های واردات پارچه از چین به ایران

واردات پارچه از چین به چند روش می‌تواند انجام شود. حمل‌ونقل زمینی، دریایی و هوایی سه روش معمول و رایج برای انجام این کار هستند. این روش‌های حمل و نقل هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند که باید از آنها مطلع شوید.

تجار و بازرگانان برای صرفه‌جویی در هزینه‌های انتقال بار اغلب روش دریایی را انتخاب می‌کنند. استفاده از خطوط زمینی و ریلی با توجه به مسافت طولانی بین دو کشور و زمان طولانی انتقال کمتر مورد توجه است. خطوط هوایی و انتقال از طریق هواپیما با اینکه در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود؛ ولی هزینه‌های بالاتری در مقایسه با کشتی‌های باری دارد.

فرودگاه امام خمینی مقصد مشترک اغلب هواپیماهای باری است که از چین به ایران وارد می‌شوند. برای انتقال از طریق دریا، کشتی‌های موجود در بنادر معروف چین نظیر: بندر شانگهای، گوانگژو و نینگ بو بارگیری می‌شوند و با عبور از اقیانوس هند و دریای عرب وارد خلیج فارس شده و در بندرعباس، خوزستان و دیگر بنادر جنوبی ایران تخلیه می‌شوند.

تعرفه‌های گمرکی برای واردات پارچه از چین بسته به نوع پارچه‌ای که انتخاب کرده‌اید متفاوت است. بدیهی است پارچه‌های گران‌قیمت تعرفه گمرکی بالاتری در مقایسه با پارچه‌های معمولی و ارزان‌قیمت دارند.

سود واردات پارچه از چین

واردات پارچه از چین

واردات پارچه از چین متقاضیان زیادی در ایران دارد و بدیهی است که سود این تجارت بسیار زیاد خواهد بود. با این وجود میزان این سود به اختلاف قیمت پارچه در چین و ایران بستگی دارد. پس هر چه بتوانید پارچه از تولیدکننده چینی ارزان‌تر بخرید حاشیه سود حاصل از فروش این کالا بیشتر خواهد شد.

پایین‌ترین مبلغ برای خرید پارچه در چین مربوط به قیمت شرکت‌های بزرگ نساجی استاندارد چینی است. این تولیدکنندگان عمده اجناس را با کمترین قیمت به بازار عرضه می‌کنند. شناسایی این تولیدکنندگان نیازمند آشنایی و اشراف کامل به بازار چین است که به‌سادگی قابل انجام نیست. بسیاری از تجار برای این کار از شرکت های بازرگانی بین المللی کمک می‌گیرند و با مشورت آنها نسبت به ثبت سفارش اقدام می‌کنند.

کلام پایانی

واردات پارچه از چین و خرید پارچه از چین به صورت عمده یکی از تجارت‌های پرسود در ایران است که منجر به اشتغال‌زایی در صنعت نساجی، شرکت‌های تولیدی پوشاک و مد می‌شود. واردات این کالا به کشور قوانین و مقررات خاص خودش را دارد و برای ترخیص کالا و خروج بار از گمرک باید مراحل و تشریفات خاصی طی شود.

شرکت بازرگانی بین المللی دیده بان تجارت یکی از برترین شرکت های ترخیص کالا در ایران با بیش از 10 سال سابقه در این حوزه تمامی خدمات مربوط به واردات و صادرات کالا، خرید خارجی و حمل و نقل را از صفر تا صد به شما بازرگانان و تجار گرامی ارائه می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی و مشاوره از طریق شماره تماس: 09178709832 با کارشناسان ما در تماس باشید!

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *