گوشیهای آیفون ، مخصوصاً آیفون ۱۴ همانطور که انتظار میرفت، یکی از پرفروشترین گوشیهای هوشمند در بازار تلفن همراه است. اما به دلیل تقاضای بالا و محدودیتهای تأمین مواد اولیه، این دستگاه نیز مورد توجه بازار قاچاق قرار گرفته است. در این مقاله، به بررسی دلایل و پیامدهای قاچاق گوشی آیفون 14 میپردازیم.
تحلیل علل قاچاق گوشی آیفون 14
گوشیهای آیفون، یکی از پرفروشترین و محبوبترین گوشیهای هوشمند جهان است. اما به دلیل چند عامل، این دستگاه نیز مورد توجه بازار قاچاق قرار گرفته است. آنچه در ادامه میخوانید از جمله مهمترین دلایل قاچاق موبایل آیفون 14 هستند:
تقاضای بالا
تقاضای بالا برای گوشی های آیفون در سراسر جهان از جمله عوامل اصلی قاچاق آن است. محصولاتی که مورد تقاضا واقع میشوند، همواره هدف محبوبیت قاچاقچیان هستند. تولید کمتر از تقاضا و افزایش قیمت این گوشیها، محفوظههای مناسب برای قاچاق میشوند.
سود بالا
قاچاق گوشی های آیفون به دلیل سود بالایی که برای قاچاقچیان به همراه دارد، مورد توجه آنها قرار میگیرد. این گوشیها به قیمتهای بالاتر از قیمت رسمی در بازار سیاه فروخته میشوند. همین روش به عنوان یک منبع درآمد برای قاچاقچیان عمل میکند.
محدودیتهای تولید و توزیع
تولید آیفون نیازمند مواد اولیه و فناوریهای پیشرفته است که ممکن است در برخی کشورها موجود نباشد یا دسترسی به آنها مشکل باشد. این محدودیتها باعث میشوند که تولید قانونی گوشیها کمتر از تقاضا باشد و بازار قاچاق را رونق ببخشد.
عدم توافق قیمتی بین کشورها
گوشیهای آیفون در برخی کشورها به قیمتهای بسیار بالاتری نسبت به سایر کشورها عرضه میشوند. این اختلاف قیمت باعث میشود که افراد به دنبال خرید از بازارهای قاچاق باشند تا هزینه خرید خود را کاهش دهند.
پیامدهای قاچاق گوشی آیفون 14
قاچاق تلفن همراه آیفون 14 البته پیامدهایی هم دارد و منجر به ضررهای جبران ناپذیری به اقتصاد میشود. پیامدهای این مسئله میتواند هم به ضرر مصرفکننده و هم به ضرر تجار و واردکنندگان کالا باشد. با وجود این مسئله به عنوان یک معضل، در این بخش به بررسی برخی از زیانبارترین آسیبهای این موضوع میپردازیم.
آسیب به اقتصاد
قاچاق آیفون واردات غیرقانونی به کشورها، میتواند به اقتصاد آنها آسیب بزند. این امر باعث کاهش درآمد مالیاتی، از بین رفتن شغلها و تخریب بازارهای داخلی میشود.
خطرات برای مصرفکنندگان
گوشیهای قاچاق ممکن است کیفیت پایینتری نسبت به محصولات اصلی داشته باشند و یا حتی دارای مشکلات امنیتی باشند. این مسئله میتواند برای مصرفکنندگان خطرات جدی به همراه داشته باشد.
آسیب به رقابت
قاچاق محصولات معمولاً باعث تخریب بازار رقابتی محلی میشود و کسبوکارهای محلی را تحت تأثیر قرار میدهد. این امر میتواند منجر به افزایش توانایی اقتصادی کمپانیهای بزرگ و کاهش انتخابهای مصرفکنندگان شود.
به طور کلی، قاچاق تلفنهای آیفون، مخصوصا آیفون ۱۴، عواقب منفی جدی برای اقتصاد و جامعه دارد که نیاز به توجه و اقدامات مؤثر برای مقابله با آن دارد.
در ادامه به داستان کلاهبرداری کورش کمپانی از مردم خواهیم پرداخت که علت اصلی آن، قاچاق آیفون و سوءاستفاده کلاهبرداران از شرایط موجود در بازار عنوان شد. مبلغ کلاهبرداری چیزی حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می شود!
کلاهبرداری کوروش کمپانی
شرکت کوروش پردازان آی سا (با نام تجاری کوروش کمپانی)، شرکتی بود که در بهمن ۱۴۰۲ خبر کلاهبرداری آن از طریق فروش گوشی آیفون منتشر شد و مدیر این مجموعه از کشور متواری گردید. براساس تصاویر منتشرشده او ظاهراً به ترکیه یا دبی فرار کرده است.
برآوردهای متفاوتی از مقدار بدهی این شرکت تخمین زده میشود.
کورش کمپانی که در حوزه بازرگانی تلفن همراه فعالیت داشت، مدعی بود آیفونهایی که قیمت آن ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بوده را با حذف واسطهها با قیمت ۲۰ میلیون تومان، به دست مصرفکننده میرساند و در این خصوص تبلیغات گستردهای کرده بود.
روند کلاهبرداری
مدیران کورش کمپانی با وعده فروش آیفون زیر قیمت یعنی آیفون پنجاه میلیون تومانی به قیمت بیست میلیون تومان و تحویل بعد از ۴۵ تا ۵۰ روز بههمراه تبلیغات گسترده در فضای مجازی و با تبلیغ افراد مشهور موفق به جذب مشتریان بسیاری شدند.
مدیران شرکت بعد از برگزاری فراخوانها و تخفیفهای بیشتر و بعد از دریافت پول از مشتریان از کشور متواری شدند. روش کلاهبرداری آنها کلاهبرداری پانزی شبکهای نام دارد که به سرشبکه های اصلی به شرطی که تعدادی زیر شبکه معرفی کنند آیفون تعلق میگرفت.
بههرحال مردمی که طمع سود ۲۰۰ درصدی را داشتند قربانی آتش طمع خود شدند.
کلام آخر دربارۀ قاچاق گوشی آیفون 14
بازار تجهیزات و لوازم الکترونیک یکی از بازارهایی است که بازار قاچاق به آن توجه ویژهای دارد. مسئولان کشور و فعالان اقتصادی بارها مشکلات و پیامدهای ورود غیر مجاز محصولات الکترونیکی را گوشزد کردهاند اما علیرغم تمامی اقدامات انجام شده کماکان این بازار طرفداران خاص خودش را دارد.
در این مطلب به بررسی یکی از ترندهای روز ایران یعنی قاچاق گوشی ایفون 14 پرداختیم و آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را پوشش دادیم. شما نیز میتوانید در بخش دیدگاهها آخرین اخبار و اطلاعیهها در این حوزه را با ما به اشتراک بگذارید.
شرکت بازرگانی بین المللی و ترخیص کالا دیده بان تجارت با بیش از 1 دهه سابقه در حوزه واردات کالا و ترانزیت از سراسر جهان به داخل کشور، کلیه خدمات گمرکی بازرگانان و تجار ایران را تحت پوشش قرار می دهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی و مشاوره از طریق کانال های ارتباطی درج شده در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید یا با شماره تلفن: 09178295849 تماس حاصل فرمایید.