شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

بسیاری از مالکان خودروهای سنگین به دنبال اطلاع از شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی هستند. بخشنامۀ دلت در این خصوص زمانی اعلام شد که 1000 ماشین راه‌سازی در گمرک‌های کشور نیاز به ترخیص کالا و رسیدگی دارند. در این بخش از اخبار و اطلاعیه های واردات به بررسی این موضوع می پردازیم. با دیده‌بان تجارت همراه باشید!

ابلاغ بخشنامه و شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

سازمان گمرک ایران طی بخشنامه‌ای نسبت به اعلام شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی و معدنی که امکان ورود موقت دارند اقدام کرد. در این بخشنامه تصریح شده که تنها ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی اعلامی امکان ورود موقت را دارند.

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

طبق متن بخشنامه، همۀ کسانی که مجوز عملیات معدن (پروانه بهره‌برداری اکتشاف، واحدهای فراوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت) شامل این بخشنامه هستند. برای افرادی که پروانه بهره‌برداری دارند سه شرط زیر لازم است:

  • بدهی حقوقی دولتی خود را تسویه کرده باشند.
  • مشمول طرح سلب صلاحیت پروانه بهره‌برداری نباشند.
  • مطابق با ماده 45 آیین‌نامه اجرایی قانون معادن، از اعتبار پروانه بهره برداری آنها 18 ماه باقی مانده یا آن را تمدید کرده باشند

تبصره 1 این بخشنامه مشخص می کند که پیمانکاران طرف قرارداد با صاحبان پروانه بهره‌برداری (چانچه شروط بالا رعایت شده باشد) می توانند پس از ثبت مشخصات پیمانکار در سایت کاداستر توسط صاحب پروانه، نسبت به دریافت مجوز واردات اقدام کنند.

برطبق این بخشنامه شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به شرط رعایت تمامی قوانین مربوطه و دیگر قسمت‌های بخش‌نامه به شرح زیر است:

  • ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی نظیر بیل مکانیکی، لودر، گریدر و بولدوزر و… به وزن ماشین در وضعیت آماده‌به‌کار شامل وزن ماشین، مخزن سوخت، سایر مایعات قابل استفاده در ماشین و راننده آن است.
  • برای دامپ‌تراک و کامیون‌های معدنی، وزن بارگیری به مقدار مجاز بار که توسط شرکت تولیدکننده ماشین تعیین شده، اطلاق می‌شود.

در نظر داشته باشید که قبول ورود موقف به معنای پذیرش با ورود قطعی نیست و برای ورود قطعی باید اجازه ثبت سفارش داده شده و تشریفات گمرکی انجام شود.

چالش های شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

در صورت عدم صدور مجوز ورود موقت ماشین آلات راهسازی و معدنی، با گذشت مهلت اول و دوم، این ماشین آلات باید مرجوع و از کشور خارج شوند و چنانچه این اتفاق نیفتد، با آنها مطابق مقررات کالاهای متروکه رفتار شده و با مزایده سازمان اموال تملیکی فروخته می شوند.

متاسفانه براساس آمارهای به دست آمده از نهادهای ذیربط، تعدادی از واردکنندگان ماشین آلات راهسازی، با دورزدن قانون و به کار گیری رویه‌های تجاری نسبت به خروج کالا بدون ثبت سفارش و تکمیل مدارک اقدام می کنند.

فعالان اقتصادی علیرغم اطلاع از عدم پذیرش وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صدور گواهی ثبت سفارش، با اقدام به ورود کالا به کشور و با کمک ماده 72 آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی فقط با یک ضمانت بانکی که الا را به عنوان ورود موقت ثبت می کنند.

همانطور که گفتیم، کالاهای ورود موقت تنها در دو نوبت فرصت خروج از کشور را دارند. با تمام شدن مهلت اول و دوم، کالا به عنوان “متروکه” در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می گیرد. از آنجایی که طبق قواعد سازمان اموال تملیکی، هر کالا برای ترخیص تنها با 10 درصد کارمزد ترخیص می شود، مالکان اولیه با پرداخت این مبلغ نسبت به ترخیص ماشین آلات اقدام می کنند.

این اقدام علاوه بر اینکه یک روش ساده برای دور زدن قانون است از طرفی هم باعث هدررفت منایع ارزی کشور خواهد شد. لذا توصیه می شود که نهادهای ذیربط تدابیر لازم برای جلوگیری از این دست اقدامات را اتخاذ کنند.

انواع ماشین‌آلات سنگین برای واردات

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

در بخش پایانی شرایط واردات ماشین‌آلات راهسازی نگاهی داریم به برخی از مهم‌ترین وسایل نقلیه که در صنعت و معدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماشین‌های راهسازی

  • بولدوزر: جا‌به‌جایی خاک، شن و مصالح ساختمانی از این دست با کمک بولدوزر انجام می‌شود که یک تیغۀ فلزی در قسمت جلو دارد.
  • لودر: کاربرد لودر در حقیقت بارگیری مواد به درون کامیون و سایر وسایل نقلیه است.
  • جرثقیل: بلندکردن و جا‌به‌جایی اشیای سنگین به وسیلۀ جرثقیل انجام می‌شود.
  • کامیون کمپرسی: حمل و نقل شن، ماسه، خاک، آجر و موادی از این دست با کامیون کمپرسی انجام می‌شود. این ماشین‌ها یک تخت بار در قسمت پشت دارند که متحرک است و مواد را تخلیه می‌کند.
  • غلتک: عمل صاف‌کردن و فشرده‌سازی خاک و آسفالت با غلتک صورت می‌پذیرد.

ماشین‌های معدنی

  • دکل حفاری: حفاری زمین به وسیلۀ دکل‌های حفاری انجام می‌شود.
  • بیل مکانیکی: این ماشین‌ها کاربردی چندگانه دارند و همزمان یک وسیلۀ نقلیه برای حفاری، بارگیری و جا‌به‌جایی مواد هستند.
  • گریدر: صاف کردن زمین کار اصلی گریدرهاست.
  • یدک‌کش معدنی: انتقال تجهیزات در معدن از نقطه‌ای به نقطۀ دیگر با یدک‌کش‌ها انجام می شود.
  • آبپاش معدنی: کار اصلی این ‌ماشین‌ها، آبپاشی جاده‌هاست تا از گرد و غبار جلوگیری و رطوبت جاده‌ها حفظ شود.

مخصوص کشاورزی

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی

  • کمباین: از این ماشین کشاورزی برای برداشت انواع غلات استفاده می‌شود.
  • تراکتور: این وسیلۀ نقلیه هم برای حمل بار و هم برای انجام کارهای کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ماشین دروکننده: غلات را با کمک این ماشین درو می‌کنند.
  • ماشین‌های بذرپاشی و کودپاشی: پخش بذر و کود در زمین‌های کشاورزی به وسیلۀ این ماشین انجام می‌شود.

این‌ها از جمله مهم‌ترین ماشین‌هایی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای اطلاع از تعرفه‌های گمرکی مربوط به این اقلام می‌توانید به بخش تعرفه‌های گمرکی مراجعه کنید یا کد HS مورد نظر را در بخش جستجوی وب‌سایت وارد کنید.

کلام پایانی

شرایط جدید واردات ماشین‌آلات راهسازی با دستورالعمل‌های موجود در بخشنامه به صنایع معدنی این فرصت را می‌دهد تا نسبت به تجهیز واحدهای تخصصی و نوسازی ماشین‌آلات اقدام کنند. با اینکه فرایند ترخیص و واردات در این حوزه کماکان چالش‌ها و ملاحظات خاص خودش را دارد؛ ولی انتظار می‌رود تا با دستورالعمل‌های ابلاغی، بخشی از این روند تسهیل پیدا کند.

شرکت بازرگانی بین المللی و ترخیص کالا دیده بان تجارت با بیش از 10 سال سابقه در حوزۀ واردات و صادرات کالا، کلیه امور گمرکی شما اعم از انتقال ارز، ثبت سفارش خارجی، حمل و نقل بین المللی، ترخیص و ترانزیت را در کوتاه ترین زمان و بالاترین کیفیت انجام می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با شماره: 09178295849 تماس حاصل فرمایید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *