واردات کامیون

وضعیت واردات کامیون و ترخیص 26 هزار کشنده از گمرک

واردات کامیون و ماشین‌های سنگین موضوعی است که این روزها به یک ترند در حوزه تجارت بین‌الملل و بازرگانی تبدیل شده است. با در نظر گرفتن سؤالات پرتکرار تجار و بازرگانان در این رابطه این مطلب از اخبار و اطلاعیه‌های بازرگانی را به واردات ماشین سنگین اختصاص دادیم؛ با دیده بان تجارت همراه باشید!

آمار واردات کامیون در 2 سال گذشته

برطبق گزارش‌های رسمی منتشر شده، در دو سال گذشته حدود 26000 دستگاه کامیون سنگین از گمرکات کشور ترخیص شده‌اند. همچنین در حال حاضر حدود ۲ هزار کامیون سنگین به گمرک اظهار شده و ۳ هزار کامیون دیگر هنوز هنوز اظهار نشده‌اند.

از نقطه نظر قانونی بر اساس بند (ث) ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، واردات کامیون با عمر کمتر از سه سال مجاز است. همچنین، بر اساس ماده (۵) تصویب‌نامه هیئت وزیران به شماره ۹۲۵۲۳۰ /ت ۶۱۳۶۷ هـ مورخ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲، ورود و ترخیص انواع کامیون، ون، اتوبوس و مینی‌بوس با عمر کمتر از پنج سال ساخت، بدون ثبت سفارش و اختصاص ارز مجاز نیست.

اضافه شدن بیش از 26000 کامیون به ناوگان حمل و نقل کشور در دولت سیزدهم که از سال 1400 تاکنون ادامه دارد تأثیر زیادی بر نوسازی و افزایش ظرفیت این ناوگان می‌گذارد و این موضوع قابل تقدیر است.

واردات کامیون

همانطور که ذکر شد، جمعاً بیش از 5000 دستگاه کامیون نیز در حال حاضر در انتظار ترخیص هستند. علل تأخیر در ترخیص این خودروها را می‌توان در 3 مورد خلاصه کرد:

  • عدم صدور کد رهگیری از سمت بانک
  • طولانی‌بودن پروسه ویرایش مجوز ثبت سفارش
  • طولانی بودن زمان صدور مجوز از سوی سازمان ملی استاندارد

با توجه به اهمیت موضوع و نیاز به تعیین تکلیف برای کامیون‌های وارداتی، پیشنهاد می‌شود که وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط، جلسه‌ای برای حل مشکلات صدور یا اصلاح مجوز ثبت سفارش و تخصیص ارز برگزار کنند.

راه حل هایی برای رفع مشکل واردات ماشین سنگین

واردات کامیون

طبق اطلاعات دریافتی از گمرک ترکیه، حدود ۸۰۰۰ دستگاه کامیون به مقصد ایران رسیده است. از این تعداد، حدود ۴۰۰۰ دستگاه کامیون در مرز بازرگان به دلیل نداشتن مجوز ثبت سفارش یا داشتن مجوز ثبت سفارش بدون تخصیص ارز، متوقف شده‌اند. طبق ماده (۵) آیین‌نامه اجرایی بند (ص) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ورود کالا با این شرایط به کشور ممنوع است.

برای حل این مشکل و تعیین تکلیف این کامیون‌ها، پیشنهاد می‌شود که وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه در اسرع وقت جلسه‌ای برگزار کنند و تصمیمات لازم را برای رفع موانع بگیرند. قابل ذکر است که رانندگان ایرانی بیشتر به‌دنبال واردات ماشین سنگین اروپایی هستند.

بنالذ گفته های روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، در روز یکشنبه اعلام کرد که تمام مراحل مربوط به مدیریت‌های گمرک، محیط زیست، استاندارد و اداره شماره‌گذاری برای کامیونت‌های وارداتی به این منطقه به اتمام رسید.

وی افزود که از حدود دو هفته پیش، مستندات پرونده این خودروها، شامل پروانه گمرکی، مجوزهای استاندارد و محیط زیست و معرفی‌نامه اداره شماره‌گذاری به واحد تعویض پلاک پلیس راهور شهرستان قشم برای پلاک‌گذاری ارسال شده است. در نتیجه این اقدام می‌توان نتیجه گرفت که مراحل پایانی واردات ماشین سنگین برای خودروهایی که هنوز ترخیص نشده‌اند نزدیک است.

مدیر گمرک منطقه آزاد قشم همچنین اشاره کرد که پیش از این، با پیگیری‌ها و رایزنی‌هایی که انجام گرفت، آزمون تأییدیه محیط زیست برای ۳۳ مدل از خودروهای وارداتی، شامل کامیون، کامیونت، مینی‌بوس و کامیون کشنده، در گمرک منطقه آزاد قشم انجام می‌شود. در نتیجه، واردات کامیون با این شرایط می‌تواند در درازمدت اثرات مثبتی بر محیط زیست داشته باشد.

ریز هزینه خرید و ترخیص کامیون وارداتی ولوو

جزیره قشم با وسعت ۱۵۰۰ کیلومتر مربع، از تنگه هرمز به‌موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض متوسط ۱۱ کیلومتر قرار دارد و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد. شهرستان قشم شامل جزایر قشم، هنگام و لارک با جمعیتی حدود ۱۵۰ هزار نفر است که در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده‌اند.

در سال ۱۴۰۳، هزینه ترخیص کامیون‌های وارداتی از گمرک افزایش پیدا کرد.

واردات کامیون

جزئیات هزینه‌های خرید و ترخیص ماشین سنگین ولوو به شرح زیر است:

  • قیمت خدمات سایپا دیزل ولوو وارداتی: ۴,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه ثبت سفارش و حق‌العمل کاری شرکت: ۷,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه گمرک کامیون وارداتی: ۸,۳۱۰,۳۱۹,۰۲۸ ریال
  • هزینه بازرسی بانک کامیون وارداتی: ۸,۵۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه استاندارد کامیون وارداتی: ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه بازرسی استاندارد کامیون وارداتی: ۶۵,۴۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه مالیات کامیون وارداتی: ۱,۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه بازرسی آلایندگی جهت واردات کامیون: ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه محیط زیست کامیون وارداتی: ۶۵,۴۰۰,۰۰۶ ریال
  • هزینه قبض انبار شرکت حمل با هزینه تخلیه کامیون وارداتی: ۴۹,۸۶۷,۵۰۰ ریال
  • هزینه خدمات انبارداری کامیون وارداتی: ۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه کارمزد بانک (بیمه بانک، گردش ریالی، کد ساتا، استاد بانکی و غیره): ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه کارمزد بازدید و اخذ نمایندگی: ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه پلاک و شماره‌گذاری: ۱,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
  • هزینه اسقاط کامیون وارداتی با احتساب پرداخت ۵% از ارزش کامیون و دارابودن کارت هوشمند: ۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال (در صورت حذف طرح ۵%، هزینه اسقاط به ۶,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال افزایش می‌یابد)

این هزینه‌ها به شما کمک می‌کند تا دید بهتری نسبت به مخارج مربوط به واردات و ترخیص کامیون ولوو داشته باشید. شما چه خبرهایی در مورد واردات کامیون دارید؟ نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.

جمع‌بندی

واردات خودرو سنگین و کامیون‌ها به‌عنوان ابزارهای حیاتی حمل و نقل و راه‌سازی موضوعی است که هم برای تجار و بازرگانان و هم برای شرکت‌های عمرانی، راه‌سازی و لجستیک حائز اهمیت است. در این مطلب آخرین اخبار واردات کامیون را پوشش دادیم؛ شما چه دیدگاهی در مورد آمار و ارقامی که ارائه شد دارید؟ نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.

شرکت بازرگانی و ترخیص کالا دیده بان تجارت با بیش از 10 سال سابقه در زمینۀ امور بازرگانی بین‌الملل، ترخیص کالا، حمل و نقل بین الملل، خرید خارجی، نقل و انتقال ارزی، ثبت سفارش و صادرات کالا همواره بهترین خدمات را به مشتریان ارائه می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با شماره‌تلفن: 09178295849 تماس حاصل فرمایید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *